Dji tuo koptereihin offline tilan

RSS
Jenkeissä on parhaillaan jonkinmoinen kriisi Dji:n dronelaitteiden käytöstä armeijassa. Yhdysvaltain armeija on väliaikaisesti laittanut Dji:n dronet käyttökieltoon johtuen niiden online yhteydestä internettiin.
Dji on kertonut nyt tuovansa laitteisiin offline tilan, joka mahdollistaa sen, että laitteet eivät ole lentotehtävän aikana yhteydessä nettiin, joka yhdysvaltain armeijan mukaan saattaa aiheuttaa tietoturvaongelmia.
Dji:n edustaja on todennut, että armeijan kentokiellolla ei ole yhteyttä nyt julkistettuun offline lentotilaan, sillä Dji on suunnitellut järjestelmää jo aikaisemmin ja on tuomassa sen päivityksen kautta syyskuun lopulla markkinoille.
Tällä hetkellä tiedossamme ei ole mitä malleja offline tila tukee, mutta oletettavaa on että Dji Go aplikaatioon sisällytettävä ominaisuus tukisi kaikkia laitteita.
Tämä voi myös tulla ominaisuudeksi vain enterprise tason malleihin, tarkoittaen käytännössä sitä, että se tulee osaksi Djin Go Pilot pilottiohjelmistoa joka julkistettiin Matrice 200 sarjan lanseerauksen yhteydessä ja tulee olemaan Dji Go 4 ohjelman ammattiversio tukien mm. monikameraratkaisuja ja myöhemmin markkinoille tulevaa Dji Flighthub ohjelmistoa.
Lisäys 17.8.2017
Sain hyvän kommentin eilen aiheesta. DJI ei luonnollisesti vaadi Dji Go aplikaatioissa käytettävän GSM tai WiFi yhteyttä jotta lentäminen olisi mahdollista. Tämä huomioiden, kenenkään ei tarvitse huolestua tietoturvaongelmasta, koska kaikki lentotehtävät voidaan hoitaa jo nyt offline tilassa esimerkiksi laittamalla tabletista / älypuhelimesta lentokonetila päälle, jolloin laitteisto ei mitenkään voi siirtää WiFin tai matkapuhelinverkon kautta dataa eteenpäin.
Uutinen oli hyvin lyhykäinen muutenkin ja DJI on toisessa yhteydessä ottanut jo kantaakin aiheeseen ja ihmettelee Yhdysvaltojen armeijan kannanottoa ilman että ovat DJI:n mukaan olleet heihin edes yhteydessä. Todennäköisesti USA:n armeijan sovelluksessa on jotain mistä me emme tiedä.
Se mitä varsinainen päivitys eli Offline-tilassa lentäminen tarkoittaa on toistaiseksi epäselvää!
Lisäys 18.8.2107
The U.S. Army recently banned the use of off-the shelf DJI drones by service members amid concerns drone data could be compromised by the data link back to the Chinese manufacturer's headquarters. DJI has responded by announcing the development of a new offline mode to help it sell to enterprise and government customers concerned about data privacy.
DJI's new 'local data mode," stops the sending and reception of information over the internet, a move it hopes will alleviate the legitimate concerns of enterprise customers that deal with critical infrastructure, need to protect corporate secrets, law enforcement, and government agencies conducting sensitive operations.
"DJI is committed to protecting the privacy of its customers' photos, videos and flight logs. Local data mode will provide added assurances for customers with heightened data security needs," DJI policy and legal affairs chief Brendan Schulman said in a statement. DJI also stressed that information is not collecting user flight logs, photos, or videos without explicit consent from the user such as uploading to its SkyPixel website.
Although the initial Army ban named DJI, the concern about compromised off-the-shelf drones extends to other brands as well. Any signal that travels over the air is hackable and even more secure 4G signals can be intercepted by bad actors with a few hundred dollars. Within that frame it's easy to understand the Army's concern about vulnerabilities baked into the drone before operation, and its response was intended to mitigate future risks as well.

Aikaisempi postaus Seuraava postaus

  • JML
Comments 0
Jätä kommentti
Nimesi:*
Email:*
Viesti: *

Huomioithan että kommentit hyväksytään ennen kuin ne julkaistaan

* Vaaditut kentät