Uusi Matrice 200 mahdollistaa entistä helpommin rakenteiden tarkastukset

RSS
Uusi DJI M210 malli voidaan varustaa yläpuolisella kameragimbaalilla, mahdollistaen kuvaamisen kopterista ylöspäin ilman esteitä. Uuden kopterin yläpuolelle asennettavan kameran avulla, Matrice 210 ja Matrice 210-RTK mallit voivat kuvata suoraan ylöspäin ja suorittaa tarkastuksia jotka olivat aikaisemmin mahdollisia vain erikoisjärjestelmillä. Yläpuolisen kameran avulla tarkastuksia voidaan tehdä vaivattomasti, nopeammin ja tarkemmin ja modulaarisen varustuksensa ansiosta, Matrice voidaan varustaa myös yhdellä tai kahdella normaalisti alapuolelle sijoitetulla kameralla, jolloin yksi ja sama laite hoitaa kustannustehokkaasti kaiken. Matrice 210 on varustettu kuljetuslaukulla, johon drone voidaan pakata taittamalla runko kasaan. Laukussa on lisäksi paikat kuudelle (6) akulle ja yläpuolinen gimbaali voidaan jättää paikoilleen ja pakata laitteisto salkkuun ja ottaa laitteisto nopeasti käyttöön. Pikakiinnitettävien laskutelineiden ja taittuvien moottorivarsien ansiosta, laitteisto voidaan pakata ja ottaa käyttöön muutamassa minuutissa.
Rakenteiden tarkastelu pystyasennossa voi olla haastavaa, koska usein tarkastettavat kohteet sijaitsevat avoimissa paikoissa tuulisissa olosuhteissa ja pilotin on mahdotonta nähdä kuvattavaa kohdetta. Auttaakseen pilottia, Matrice 200 sarjan mallit on varustettu kehittyneellä esteentunnistusjärjestelmällä, joka estää laitteiston osumisen esteisiin. Pystysuuntaisissa tarkastuksissa on erityisen tärkeää että kopterissa on ylöspäin toimiva IR sensorijärjestelmä, joka tutkii kopterin päällä olevia esteitä, estäen kopterin osumisen rakenteisiin. Lisäksi eteenpäin näyttävä FPV kamera tarjoaa pilotille pääkameran tai kameroiden suunnasta riippumatta mahdollisuuden jatkuvasti seurata kopterin nokkasuuntaa mahdollistaen kopterin ohjaamisen turvallisesti.Minkälaiset kohteet sitten vaativat ylöspäin suunnatun kameran?
Ylöspäin asennettu kamera tuo lisäarvoa kaikenlaisiin pystysuuntaisiin kuvauksiin ja on elintärkeä ominaisuus kuvattaessa sellaisia kohteita kuin siltoja, tuuliturbiineja, öljylauttoja ja kaikenlaisia rakenteita, joiden alapuolelle kopteri pääsee.Siltatutkimukset Tälläkin hetkellä ajankohtaisia siltojen ja muiden rakenteiden betonivahvuuksien ongelmiin liittyviä tarkastuksia on Suomessa lukuisia käynnissä. Toistuvat tarkastukset ovat kriittisiä yleiselle turvallisuudelle. Aikaisemmin tarkastuksia jouduttiin suorittamaan kiipeämällä kohteisiin erikoisosaajien toimesta turvaköysillä varustettuna. DJI:n kehittyneiden drone järjestelmien avulla, tarkastukset voidaan suorittaa merkittävästi nopeammin, turvallisemmin ja ilman henkilöriskejä.
Huolimatta näistä merkittävistä säästöistä, joita dronet ovat tuoneet rakenteiden tarkastuksiin, tarkastustoiminta sellaisissa paikoissa joihin kopterin “silmä” ei näe on jouduttu suorittamaan kiipeilytiimien tai erikoisajoneuvojen toimesta, jotka häiritsevät liikennettä. Uudella Matrice 210 multikopterilla, kaikki tämä voidaan hoitaa yhdellä ratkaisulla, joka on varustettu yläkuvaukseen varustetulla kameralaitteistolla. Tarkastustoiminta on tehokasta, nopeaa ja turvallista, häiritsemättä liikennettä tai riskeeramatta henkilökuntaa.
Tuuliturbiinitutkimus Tuulivoimaloiden tutkimuksessa drone on ollut käytössä jo useita vuosia. Laite mahdollistaa rakenteiden ja lapojen tutkimisen nopeasti ja huomattavasti alhaisemmilla kuluilla ja riskeillä kuin käyttämällä kiipeilytiimejä. Perinteisillä metodeilla toimittaessa, turbiinit joudutaan sammuttamaan tarkastuksen ajaksi. Turbiini pyritään sammuttamaan Y-muotoiseen asentoon, jotta perinteisillä laitteilla tutkimus olisi sujuvaa ja nopeaa. Tämä ei useinkaan ole todellinen tilanne vaan laitteilla joudutaan lentämään riskillä ja kuvaamaan riskirajoilla liian lähellä kohdetta. Uuden Matrice 200 dronen modulaarisen rakenteen avulla, kamerapaikkoja voidaan helposti vaihdella mnuutamassa minuutissa ja kuvata sekä alaspäin, että ylöspäin suuntautuvalla kameralla, samalla drone ratkaisulla. Kamerapaikan vaihtaminen on nopeaa, sillä kameroissa on aina integroidut, itsevakautetut gimbaalit, joita ei tarvitse mekaanisesti tai ohjelmallisesti erikseen vakauttaa.
Muiden vaikeiden tai vaarallisten kohteiden kuvaaminen Erityisesti energiayhtiöiden erilaiset rakennukset ja rakenteet ovat usein vaikeita kohteita perinteisellä alaspäin suuntautuvalla kameralla kuvattaessa. Lisäksi kohteiden lähelle meneminen voi olla vaarallista tai jopa kiellettyä, joten kuvaus tulisi suorittaa etäältä, mutta kuitenkin siten että tarkastettava kohde saadaan tarkasti tarkastettua. Rakenteissa joiden alle voidaan lentää, ylöspäin asennettu kamera on tärkeässä roolissa, jotta kohde voidaan kuvata kattavasti. Usein kohteiden lähelle ei kuitenkaan pääse ja perinteiset kamerat eivät ole varustettu riittävällä zoomilla. DJI Z30 superzoom kamera voidaan sijoittaa kopterin alapuolelle perinteisesti, mutta Matrice 210 mallissa kamera saadaan asennettua muutamassa kymmenessä sekunnissa kopterin yläpuolelle, jolloin kohdetta voidaan kuvata ylöspäin ja tarvittaessa pitkän matkan päästä. Z30 nimittäin tarjoaa 30x optisen zoomauksen ja 6x digitaalisen zoomauksen yhdistettynä huippuvakautettuun gimbaalin joka tarkoittaa, että tarvittaessa Matrice 210 varustettuna Z30 kameralla kykenee 180x zoomaukseen.
Uusi Matrice 200 toimitukset alkavat valmistajan mukaan toukokuussa 2017. Jos olet kiinnostunut M200 mallisarjan ratkaisuista, kerro meille tarpeesi niin teemme Teille tarjouksen!

Aikaisempi postaus Seuraava postaus

  • JML
Comments 0
Jätä kommentti
Nimesi:*
Email:*
Viesti: *

Huomioithan että kommentit hyväksytään ennen kuin ne julkaistaan

* Vaaditut kentät