Ostoskorini :

OFFICIAL DJI ENTERPRISE DEALER

Antennit

Lähes kaikissa videolink lähettimissä ja vastaanottimissa tulee vakiona perinteinen kuminen antenni. Antennit voidaan korvata tehokkaammilla antenneilla, joista suosituimmat ovat ns. apila- tai tattiantenneja, joita löytyy valikoimistamme muutamia eri malleja. Paras mahdollinen signaali saadaan käyttämällä suunta-antennia kuten ImmersionRC:n Patch antennia, jonka keila on kapea. Suunta-antennia käytettäessä kannattaa muistaa, että kapean keilan takia, antenni tulee osoittaa suoraan lähettimen eli multikopterin suuntaan ja kopterin liikkuessa, keilaa eli käytännössä vastaanotinta tulee siirtää kohteen suuntaan. Fiksuimmin asian saa hoidettua kiinnittämällä monitorin suoraan radioon, jolloin pilotti seuraa kopterin liikkeitä ja suunta-antenni on jatkuvasti oikeaan suuntaan. Myös siirrettävällä jalalla varustettu monitori toimii käytännössä ihan hyvin tässä kohtaa.

Antennin suuntaus

Kaikkien perusantennien signaalikeila on ellipsin muotoinen. Antennin siis ollessa pystyssä, keila on vaakatasossa laajempi kuin pystysuunnassa. Tästä johtuen nähdään radioiden antennit lähes poikkeuksetta taitettuna vaakatasoon, jolloin signaali on voimakkaampi suoraan eteenpäin kuin sivulle. Sama periaate pätee videolinkin antennien suuntaamisessa. Multikopterin puolen lähettimen antenni tulisi olla suoraan maata kohden, ylöspäin tai poikittain, mutta ei koskaan niin että antennin pää osoittaa pilotin radiota kohden. Sama periaate pätee vastaanotinpään antennien asennossa.

Diversity vastaanottimet

Diversity eli kaksoisantenneilla varustetut vastaanottimet poimivat automaattisesti parhaan mahdollisen lähettimen signaalin ja vaihtavat signaalikanavaa signaalivoimakkuuden mukaan. Periaatteessa antennit voi tällaisessa ratkaisussa sijoittaa siten, että toinen on pystyssä ja toinen taitettuna, mutta käytännössä paras laatu saavutetaan yleensä kummankin ollessa taitettuna. Näissä monitoreissa kuten Lilliputin 32 kanavaisessa diversity mallissa voidaan myös käyttää toisessa antenniliittimessä suunta-antennia ja toisessa tavallista antennia. Myös erilliset diversity vastaanottimet tuovat lisää tehoa ja laatua videolink järjestelmään.


 

5 Tuote(tta)

Laskeva