Ostoskorini :

OFFICIAL DJI ENTERPRISE DEALER

Potkurit

Potkureiden valinta

Potkureita valitessa tulee muistaa muutama perusasia, jotta kopteri toimisi oikein. Potkureita valmistetaan neljästä perusmateriaalista, muovista, muovin ja komposiittimateriaalin kuten hiilikuidun seoksesta, puhtaasta hiilikuidusta sekä puusta. Multikoptereissa käytetään pääsääntöisesti kolmea ensin mainittua, mutta laadukas puupotkuri on myös hyvä vaihtoehto vaativalle pilotille.

Hinnat

Kalleimmat potkurit kuten T-Motorin Antigravity sarjan potkurit on valmistettu erittäin laadukkaasta hiiilikuidusta ja tehtaalla tarkkuustasapainotettu sekä pakattu kovaan suojapakkaukseen ja suojapussiin. Luonnollisesti tällaisten potkureiden hinnat ovat huomattavasti korkemmat kuin peruspotkurit jotka on valmistettu muovista ja vaativat mahdollisesti potkureiden tasapainotuksen omatoimisesti.

Potkureiden soveltuvuus

Valmistajilla on lähes aina omat suositukset eri multikopterirunkojen ja moottorien kanssa käytettäviksi. Suosittelemme ehdottomasti aloittamaan harrastuksen suositelluilla potkureilla, jotka varmasti toimivan myytävän kokoonpanon kanssa. Enemmän asiaa harrastaneet voivat helposti valita erilaisia potkureita, sen mukaan minkälaiset moottorit ja lentokuorma on käytössä. Jos olet jo pidempään lentänyt ja pystyt nostamaan multikopterin ilmaan ja lentämään sitä vaivatta ja laskeutumaan aina ilman "kippaamista", kannattaa valita hiilikuitupotkurit. Näiden haasteena on huono kestävyys jos ne osuvat maahan tai kovempaan kohteeseen. Jos näin käy, potkurit tulee aina vaihtaa sillä vaikka potkurissa ei näy mahdollisia ulkoisia vaurioita, voi niiden keskiössä olla hiushalkeama ja potkuri katketa kesken lennon.

Muovipotkurit ovat edullisia ja soveltuvat hyvin aloittelijalle. Ne eivät vaurioidu helposti, mutta eivät ole myöskään välttämättä tasapainossa, joka aiheuttaa värinää ja videokuvassa jello-efektiä. Täytyy kuitenkin sanoa, että esimerkiksi DJI:n peruspotkurit muovista ovat nykyään jo oikein hyviä ja toimivat sellaisenaan peruskokoonpanossa hyvin.

Muovi-komposiittimateriaalista valmistetut potkurit ovat parannettu versio muovisista versioista. Näissä käytetään perusmateriaalina muovia, johon on sekoitettu komposiittimateriaalia kuten hiilikuitua. Potkurit ovat jäykempiä ja niissä voi olla erilaisia jäykkyystasoja lavoissa kuten DJI:n 10x38 potkureissa, jossa potkurit päät ovat lavan muuta osaa joustavampia (tämä on muuten erinomainen potkuri, joka tuli päivityksenä keväällä 2013).

Tässä yhteydessä emme käsittele puupotkureita, koska niiden kysyntä on pientä ja laadukkaan potkurin hinnat korkeita (XOAR).

Phantomille soveltuvat potkurit

Mallista riippuen, Phantomille sopii 8-10 tuumaiset potkurit kaikista eri valmistusmateriaaleista DJI:n omalla keskiöllä. Jos olet päivittänyt Phantomin T-Motorin omalla Phantom tehomoottorisarjalla, voit käyttää myös tavallisia keskiöllä olevia potkureita. Potkureiksi suosittelemme aina ensisijaisesti valmistajan alkuperäisiä potkureita, mutta hyvillä T-Motor Antigravity hiilikuitupotkureilla voidaan saavuttaa jopa 10-15% lisää lentoaikaa sekä nostokykya ja välttää videokuvassa värinöitä, joten jos hallitset kopterin hyvin, Phantomille em. potkurit ovat paras mahdollinen vaihtoehto.


11 Tuote(tta)

Laskeva