Ostoskorini :

OFFICIAL DJI ENTERPRISE DEALER

Akut

Akku- ja akkulaturivalikoimissamme on vain itse testaamiamme ja hyväksymiämme tuotemerkkejä ja malleja.

Akut

Pääasillinen akkutoimittajamme on laadukas Gens Ace, jonka akkuja arvostetaan multikopterialalla yhtenä parhaista laatu/hintasuhteeltaan. Myymme myös vaativiin ammattikuvaustarpeisiin Amerikkalaisen MaxAmpsin akkuja, joille tehdas antaa elinikäisen takuun valmistusvirheiden osalta. Akkuja ostaessa ei kannata tyytyä kompromissiin. Halvat akut voivat toimia alussa hyvin, mutta latauskertojen lisääntyessä, niiden latausteho heikkenee nopeasti ja akkukennoihin tulee epätasaisuuksia, jotka voivat pahimmassa tapauksessa johtaa yhden kennon romahtamiseen ja virransyötön katkeamiseen kesken lennon.

Laatuakuissa latauskertojen määrä voi olla jopa neljä kertaa suurempi kuin edullisten halpisakkujen, joten jos lasketaan hankintahinta ja käyttöikä, laatuakut tulevat huomattavasti edullisemmiksi pitkällä tähtäimellä.

Laatuakkujen kanssa kannattaa huomioda se, että ne vaativat 3-5 latauskertaa ennen kuin saavuttavat maksimaalisen kapasiteetin. Akkuja tulisi ladata alussa pienemmällä virralla (3A) ja tasapainotus eli balansointilatauksella aina kun mahdollista. Yleisesti ottaen laatuakkuja voi aina ladata 5C latauksella eli 5x akun kapasiteettia vastaavalla virralla. 5000mAh akkua voi siis ladata 25A virralla tarvittaessa, mutta suosittelemme pitäytymään 10A latausvirrassa turvallisuudenkin vuoksi.

Balansointilatauksessa, laturi tutkii akkujen kennoja ja tasapainottaa ne toisiinsa nähden tasaiseksi, jolloin akun kokonaisvirta on tasaisesti jakaantunut eri kennoille.

Vakioakkujen kenno ja volttimäärät

3S akku = nimellisjännite 11.1V eli 3.7V / kenno (latauksessa akun volttimäärä näkyy n. 12.6V)
4S akku = nimellisjännite 14.8V eli 3.7V / kenno (latauksessa akun volttimäärä näkyy n. 16.8V)
6S akku = nimellisjännite 22.2V eli 3.7V / kenno (latauksessa akun volttimäärä näkyy n. 25.2V)

Akkujen turvallinen latauskäytäntö

Akut tulee aina ladata laadukkaalla laturilla valvonnan alaisena. LiPo akut saattavat pullistua ja räjähtää aiheuttaen räjähdysmäisen tulipalon. Suosittelemme aina kun mahdollista akkujen tasapainotuslataamista. Jos akun lataamisella on kiire, voit ladata akut pika tai tavallisella latauksella silloin tällöin.

LiPo akun peruspiirteitä

  • LiPo akku menettää jännitteestään latauksen jälkeisenä vuorokautena helposti n. 5% eli jos olet ladannut akun tänään ja käytät sitä huomenna, on aivan normaalia että akun jännite ei ole enää sama mitä lataushetken lopussa
  • Akkua ei saa koskaa käyttää niin kauaa, että kennon jännite tippuu alle 3.3V. Jos akkua käytetään tämän alle, lopputuloksena on yleensä kennon tuhoutuminen siten ettei sitä pystytä lataamaan enää (ylivoimaisesti tyypillisin syy akun rikkoontumiseen)
  • Suositeltava DJI ohjausyksiköillä käytettävä ensimmäinen akun jännitteen hälytysraja on 3.7V ja toisen asteen hälytysraja 3.5V

 

Tuotteet 1-16 / 36

Sivu:
  1. 1
  2. ...

Laskeva