Ostoskorini :

OFFICIAL DJI ENTERPRISE DEALER

Kamerat

Kameroilla suuri merkitys ilmakuvauksessa

Kameroiden merkitys ilmakuvauksessa on luonnollisesti suuri. Vuosien varrella tuhannet ilmakuvaajat ovat testanneet erilaisia kameroita ja kokemuksen myötä tietyt kameramallit soveltuvat ilmakuvauskäyttöön toisia paremmin. Tekniikka kehittyy tälläkin alalla nopeasti, joten kameramallit muuttuvat valmistajien tuodessa uusia malleja markkinoille vuosittain. Pyörää on kuitenkaan turha keksiä uudestaan, joten toimivaksi todetut ratkaisut ovat tässäkin tapauksessa suositeltavia.

Kameroita, jotka on hyväksi käytännössä todettuja

Suosittelemme käyttämään ilmakuvauksessa hyväksi todettuja kameramalleja, joista on alalla kattava kokemus ja osaaminen. Malleja on varmasti kymmeniä, mutta pääasiallisesti ilmakuvauksessa käytetään seuraavia malleja. Kannattaa myös muistaa, että useat gimbaalit ovat kameramallikohtaisia toimiakseen oikein, minkä takia laitteisto on selvästi keskittynyt tiettyihin, testattuihin malleihin.

Usein ilmakuvauksessa käytettyjä kameramalleja

- GoPro Hero 3 ja Hero 3+ (maailman myydyin sporttikamera)
- Sony NEX 5 ja 7 sarja (peilitön pienjärjestelmäkamera)
- Canon 5Dmk3 järjestelmäkamera (täyskennokamera)
- Panasonic GH3 (peilitön järjestelmäkamera)
- BlackMagic Pocket Camera (pienikokoinen Raw kamera erityisesti videokuvaukseen)
- RED Epic (Hollywood tason elokuvakamera vaativiin toteutuksiin)
- Panasonic GH4 (uusi peilitön järjestelmäkamera jossa mm. 96 fps hidastus sekä 4K)

Kameroita ja malleja on kuten todettu kymmeniä, mutta tällä hetkellä edellä mainitut ovat varmasti vallanneet suurimman osan markkinoista ilmakuvauspuolen tuotannoissa. Jostain syystä tietyt kameramallit kestävät paremmin multikopterin tärinää ja tuottavat parempaa videolaatua. GoPro kameroiden perinteinen ongelma on suuri linssivääristymä, jota voi korjata erikoislinsseillä ja ymmärtämällä kameran asetuksia sekä jälkikäsittelemällä materiaalia ohjelmallisesti.

Täyskennolla varustettu järjestelmäkamera ei välttämättä ole ilmakuvauksessa kuningas

Usein ilmakuvauksessa kokemattomat, mutta videotuotannossa kokeneet tahot pyrkivät perusteettomasti tiettyjen kameramallien käyttämiseen ilmakuvauksessa. Vaikka esimerkiksi Canon 5D on täyskennokamerana kiistattomasti erinomainen monessa tilanteessa, kannattaa muistaa, että täyden kennon tuoma syväterävyysalueen hallinta ei todellisuudessa ole ominaisuus, josta olisi ilmakuvauksessa merkittävää hyötyä, vaikka se monen mielestä tuo mahdollisesti muita hyötyjä myös ilmakuvaukseen. 

Painolla on merkitystä

Ilmakuvauksessa kameran ja linssin yhteispainolla on merkitystä, koska multikopterin lentoaika ja nostokyky on rajallinen. Kannattaa siis miettiä onko tarpeellista varustaa multikopteri n. 1300g painoisella järjestelmäkameralla (runko + linssi) vai riittäisikö esim. alle 500g painoinen Sony NEX malliston kamera? Mainittu painoero ei vaikuta suurelta, mutta ilmakuvauksessa se merkitsee käytännössä useiden minuuttien eroja lentoajoissa.


 

Tuotteet 1-16 / 41

Sivu:
  1. 1
  2. ...

Laskeva