Ostoskorini :

OFFICIAL DJI ENTERPRISE DEALER

Laturit ja virtalähteet

Akkulaturit

Nykyaikaisissa laadukkaissa akkulatureissa on useita lataustiloja sekä mahdollisuus ladata useita eri akkutyyppejä. LiPo akut ovat akkuja joita käytetään multikoptereissa, joten pitäydymme näihin liittyvissä yksityiskohdissa. Laturilla voidaan ladata akkuja tavallisella latauksella, balansointilatauksella, pikalatauksella sekä varastointilatauksella. Yleisimmin käytetyt lataustavat ovat balansointi ja tavallinen lataus. Latureissa on turvateknologiaa, jonka avulla laturi tutkii akun lämpötilaa, latausaikaa ja jännitettä. Yleisesti ottaen laturit ovat nykyään hyvin turvallisia ja sisältävät varoasetuksia jotta käyttäjän omilta virheiltä vältytään.

Laturimallit

Latureita saa yhden, kahden ja neljän akun latureina, josta yleisimpiä ovat yhden akun laturit harrastajakäytössä ja kahden tai neljän akun teholaturit ammattikäytössä. Ammattikäyttöiset laturit vaativat erittäin korkean latausvirran, minkä takia niiden kanssa käytetään lähes aina ulkoista virtalähdettä jossa lataustehoa on vähintää 30A, yleensä kuitenkin 40, 60 tai jopa 100A ja laturissa kanavakohtainen latausteho 400-500W / kanava.

Latausajat

Hyvälaatuisella ja tehokkaalla laturilla kuten Hitec X2-400 (400W/kanava) iso 6S 5000+ mAh akku lataantuu 40A ulkoisella virtalähteellä n. 45 minuuttia. Tavallisella akkulaturilla akun lataantuminen saattaa kestää jopa yhden yön, mutta kuitenkin 4-6 tuntia. On siis erittäin suuri merkitys minkälaista laturia käytetään ja varsinkin ammattikäytössä, jossa multikopterilla tehdään työtä, akkulaturin tulisi olla mahdollisimman tehokas ja laadukas, jotta akkupankit voidaa ladata tehokkaasti ja nopeasti myös kenttäolosuhteissa esim. agregaatin avulla. Esimerkiksi Phantomin mukana tuleva laturi on suhteellisen tehoton ja sen vaihtaminen hyvään mutta vain hieman kalliimpaan laturiin lyhentää latausaikaa jopa 1/10 normaalista.


Tuotteet 1-16 / 24

Sivu:
  1. 1
  2. ...

Laskeva