Ostoskorini :

OFFICIAL DJI ENTERPRISE DEALER

Näytöt ja FPV

FPV eli First Person View laitteiden suosio on Phantomin myötä kasvanut räjähdysmäisesti ja myös monitoripuolen perinteiset laatuvalmistajat ovat huomanneet trendin. Tarjoamme tunnettujen valmistajien monitoreita, video lähettimiä ja vastaanottimia sekä lisävarusteita, joita on helppo käyttää ja jotka voidaan asentaa lähes kopteriin kuin kopteriin.

FPV systeemin perusteet

Itse en puhuisi FPV järjestelmästä vaan realiaikaisesta videolinkistä. Videolinkin toiminta perustuu yksinkertaiseen kokoonpanoon, jossa:

- Videolähetin sijoitetaan multikopteriin ja kytketään kiinni johdolla suoraan kameraan tai kameragimbaaliin / multikopteriin (Phantom 2)
- Videosignaali lähetetään pääsääntöisesti 5.8Ghz taajuudella maa-asemalle, jossa videolinkin vastaanotin osa vastaanottaa signaalin
- Videosignaali voidaan vastaanottaa erillisellä vastaanottimella, mutta nykyään lähes kaikki systeemit perustuvat monitorin sisäänrakennettuun lähettimeen
- Erillisen vastaanottimen videosignaali siirretään monitorille AV-kaapelilla tai monitorin sisällä (sisäänrakennettu malli)
- Videolähettimen kuva nähdään multikopterin kamerasta realiaikaisena

Standardit

Markkinoilla on pääsääntöisesti kaksi 5.8Ghz taajuudella toimivaa standardia eli ImmersionRC ja Foxtech/DJI. Aikaisemmin näiden standardien kesken ei ollut suoraa yhteensopivuutta, mutta viimeisen puolen vuoden aikana on markkinoille tullut 32 kanavan lähettimiä ja vastaanottimia, jotka pystyvät toimimaan kummallakin taajuuskartalla. Suosittelemme ehdottomasti valitsemaan joko lähettimen tai vastaanottimen osalta 32 kanavaa tukevan mallin, jolloin käytännössä pystytte aina toimimaan kummankin standardin laitteilla. 32 kanavaisissa malleissa tuetaan siis kumpiakin taajuusalueita ja jos lähetin toimii esim. 5740 taajuudella, voidaan vastaanottimesta valita vastaava vastaanottotaajuus, jos vastaanotin on 32 kanavainen malli.

Laitteiden asennus

Laitteet ovat yksinkertaisia asentaa mutta vaativat yleensä aina johtojen juottamista liitäntöjen standardoinnin puuttuessa. Videolink vaatii toimiakseen virtaa ja mallista riippuen virta tulee olla 7.4 - 26V välillä (2S-6S Lipo). ImmersionRC:n videolähetin kestää 2S-6S lipo akun virtaa suoraan, mutta Foxtech lähetin taas on rajoitettu toimimaan ainoastaan 12V asti eli se vaatii 4S-6S käytettäessä virranalentimen eli UBECin tai erillisen virtalähteen ulkopuolisesta akusta. Suosittelemme tämän takia kaikkiin 4S tai isommalla akulla varustettuihin multikoptereihin helpon asennettavuuden takia ImmersionRC:n videolähettimiä.

Monitori näyttää lopullisen kuvan

Monitorilla on suuri merkitys videolinkin toiminnassa, varsinkin kun nykyään monitoreissa on sisäänrakennettu vastaanotin. Nykyisin myydään pääsääntöisesti kaksois- eli diversity vastaanottimella varustettuja monitoreita, jossa on kaksi kanavaa ja laitteisto valitsee automaattisesti parhaimman kanavan vaihtaen sitä huomaamatta lennossa. Monitorien osalta ehdottomasti suosituin malli on ollut Lilliputin uusi 32 kanavainen aurinkosuojalla ja helpolla akkusysteemillä varustettu malli (katso lisätietoa). Malli on todella helppokäyttöinen, kompakti ja akkuratkaisu helppo käyttää ja ladata.

Monitorien virransaannin eroavaisuudet ja ulkoisen akun kytkentä

Lilliputin kummassakin mallissa, virta saadaan Sony NP-970 akusta, joka on kytketty monitorin taakse akkulevyyn. Tällainen ratkaisu on helppo ja toimiva ja akunkesto on todella pitkä. Monessa monitorissa ei kuitenkaan ole integroitua akkua, joten virta pitää tuottaa monitorille muulla tavalla. Helpoin tapa on valita Phantom 1 mallin vakioakku, kiinnittää tämä monitorin taakse tarranauhalla ja käyttää monitorin mukana tulevaa virtakaapeli hyväksi kytkennässä. Virtakaapel katkaistaan, päähän juotetaan XT60 liitin ja kaapeli kytketään Phantomin akkuun. Tarjoamme suoraan tällaiseen tarpeeseen virtaliitoskitin täällä.

Kuvan- ja signaalilaadun kannalta paras mahdollinen laitteisto?

Sisäänrakennetulla vastaanottimella varustetut näytöt on kustannussyistä joudutte tekemään kompromissina signaalin ja kuvanlaadun kesken. Jos etsit parasta mahdollista ratkaisua videolink laitteistoksi, jossa on optimaalinen kantama ja erinomainen videokuva, suosittelemme seuraavaa kokoonpanoa:

- Lilliput 664W 7" huippukuvanlaadulla varustettu monitori NP-970 akulla
- ImmersionRC 25mw videolähetin (600mw luvanvaraisena suositeltava)
- ImmersionRC UNO vastaanotin
- Virtakitti jolla saadaan UNO vastaanottimelle virransyöttö (akku + liittimet)

Hyväksytyt laitteet

EU alueella on asetettu 25mw lähetintehorajoitus, joten 25mw videolähetin on ainoa oikea ja hyväksytty lähetin, jota Suomessakin voi ilman lupaa käyttää. Lupaa voidaan kuitenkin hakea Trafin kautta voimakkaammille lähettimille tai eri taajuudella toimiville laitteistoille. Kehoitamme olemaan Trafiin yhteydessä aiheesta.


 

Tuotteet 1-16 / 51

Sivu:
  1. 1
  2. ...

Laskeva