Ostoskorini :

OFFICIAL DJI ENTERPRISE DEALER

Virta ja sähkö

Multikopterin luotettavuuden kannalta, virransaanti on varmasti yksi tärkeimmistä asioista asioista, johon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Virransaannin katkeaminen on varmin tapa täystuhoon, joten tämä vaatii huolellisuutta asennusvaiheessa sekä oikeat ratkaisut niin liittimien, kaapelien kuin muiden komponenttien osalta. Virta syötetään multikopterille LiPo akusta, josta virta kytketään yleensä virranjakolevyä käyttäen eteenpäin. Virranjakolevyt ovat viime aikoina kehittyneet ja parantuneet ja vaihtoehtoja on tullut lisää. Harrastetason multikopteriin suosittelemme joko suoraa virtakytkentää tai esimerkiksi Tarot Hubin avulla toteutettua kytkentämallia. Vaativampaan käyttöön on tarjolla yksinkertaisia juotettavia virranjakolevyjä esim. VulcanUAV 250A ja 400A mallit sekä erittäin kehittyneet Gryphon virranjakolevyt, joissa käytetään myös usein erillistä UBEC virranalentajalevyä.

Suorakytkentä

Virta kytketään suoraan akun johdoista plus ja miinus puolet erikseen ja johdetaan juottamalla moottorien nopeudensäätimiin

Virtahubin käyttäminen

Hubi auttaa kytkennässä merkittävästi. Akkuvirta kytketään hubin napaan ja hubiin juotetaan moottorien nopeudensäädin johdot sekä ohjausyksikön virrat. Quadissa tämä toimii parhaiten käyttämällä kahta (plus ja miinus) kuusipistokkeista hubia, jolloin hubiin kytketään escit x 4 kpl, ohjausyksikkö x 1 kpl ja vapaaksi jää yksi liitin esimerkiksi kameragimbaalille.

Virranjakolevy

Yksinkertainen mutta toimiva ratkaisu on myös virranjakolevy. Levyissä on kaksi kytkentäpuolta eli miinus ja plussa. Akulta johdetaan kaapelit virranjakolevyyn ja kaksi eri piiriä eli miinus ja plus piirit tarjoavat useita juotospisteitä escien, ohjausyksikön ja muiden lisälaitteiden virransaantiin. Virranjakolevy voi myös sisältää valmiit bullet liittimet sekä juotospisteet, jolloin erityisesti escien liittäminen on vaivatonta eikä vaadi juottamista. Virranjakolevy ei vaadi paljon tilaa, mutta juottamisessa pitää olla huolellinen, jotta juotokset ovat pitäviä. Juotospisteet kannattaa myös suojata esim. kuumaliimalla oikosulkujen välttämiseksi.

Kehittyneet virranjakoratkaisut

Gryphon tarjoaa erittäin kehittyneen virranjakoratkaisun, joka helpottaa erityisesti Hexa ja Octo tyyppisten multikoptereiden virtaliitännöissä merkittävästi. Gryphon HEXA ja OCTO virranjakolevyissä on valmiina escejä varten bullet liittimet sekä useita juotospisteitä ja ruuviliitospisteitä. Erityisesti tällainen ratkaisu on suositelta, jos käytetään 6S akustoa, jolloin pääsääntöisesti aina lisälaitteiden virransaanti vaatii virranalennuksen eli UBECin käyttämistä. Gryphonin Dual UBEC on erinomainen ratkaisu. Se kiinnitetään virranjakolevyn päälle mukana tulevalla kytkentäkaapelilla. UBEC tarjoaa useita liitäntäpisteitä 12V sekä 5/6V laitteille. Tällaiseen voidaan helposti liittää LED valot, kameragimbaalin virrat ja muita lisävarusteita.

Integroitu virranjako ja moottorin nopeudensäätimet

Tarjoamme myös ratkaisuja, jossa escit on integroitu suoraan virranjakolevyihin. Herkules ratkaisu on kallis, mutta erittäin toimiva ratkaisu varsinkin vaativiin isoihin multikopterimalleihin, jossa vaaditaan äärimmäistä luotettavuutta ja käytännöllisyyttä.

 


 

 

Tuotteet 1-16 / 20

Sivu:
  1. 1
  2. ...

Laskeva