Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Drone vakuutus vahinkojen varalle

Drone vakuutus vahinkojen varalle

  • tehnyt
Drone vakuutus on hyvä hankkia, jos lennättää aktiivisesti.

Drone vakuutus on hyvä ratkaisu varautua dronen aiheuttamien vahinkojen varalle. Tällainen vakuutus ei silti korvaa mitä tahansa eikä aina vahinkoja, jotka aiheutuvat laitetta käytettäessä harrastus- tai urheilutarkoitukseen. On otettava huomioon, että EU:n ilmailun vakuutusasetuksen mukaan jokainen yli 20 kiloa painava drone on vakuutettava. Eri yritysten vakuutuksilla voi olla erilainen sisältö ja ehdot, joten erilaisia vakuutuksia on hyvä vertailla huolellisesti. Vuokrattava drone on myös vaihtoehto, jolloin yrityksen on huolehdittava vakuutuksesta.

Mitä drone vakuutus korvaa?

Vakuutus korvaa dronen aiheuttavat vahingot yleensä vain silloin, kun dronea sekä sen käyttöä koskevaa lainsäädäntöä ja viranomaisten määräyksiä on noudatettu. Dronea ei voi myöskään ohjata mistä tahansa ja vakuutus voi koskea vain silloin, kun laitetta käytetään tietyllä toimialalla. Dronen lennättämistä harrastus- tai urheilutarkoituksessa ei siis välttämättä lasketa vakuutukseen mukaan. Kotivakuutuksissa on hyvin usein vahinko- ja vastuuvakuutus, mutta vakuutuksen ehdot kertovat tarkemmin, kattavatko ne mahdolliset dronen aiheuttamat vahingot.

Yleensä dronen vuokraus sisältää vakuutuksen, mutta se on aina varmistettava vuokrauksen yhteydessä. Vakuutuksista on huomioitava myös se, että vastuuvakuutus korvaa kolmannelle osapuolelle koituneet vahingot, mutta se ei korvaa sitä, mitä tapahtuu joko dronelle tai operaattorille. Jos sen sijaan onnettomuus on tapahtunut törkeästä huolimattomuudesta tai lakia on rikottu esimerkiksi lentämällä lentokieltoalueella, on joko kauko-ohjaaja tai drone operaattori itse vastuussa korvauksista. Vahingonkorvaukset voivat määriltään nousta myös todella korkeiksi.

Missä tilanteissa vakuutus kannattaa ottaa

Vakuutuksen ottamista kannattaa harkita niissä tilanteissa, jos ensinnäkin lentää yksityisesti tai kaupallisesti. Oman vakuutuksen ehdot on tarkistettava näissä tilanteissa. Jos ehdot eivät ole riittävän kattavia, on ehdottomasti tutustuttava tähän harrastukseen paremmin soveltuviin vakuutuksiin. Toisinaan tulee mahdollisuus lentää myös ulkomailla, joten silloin on selvitettävä tarkemmin kyseisen maan vaatimukset ja varmistettava, että oma vakuutus on voimassa maassa, missä aiot lennättää. Vastuuvakuutusta suositellaan myös alle 20 kilon droneille, vaikka se ei ole pakollinen.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen